torsdag den 31. august 2017

Undervisningsmateriale på højt niveau

Avu-lærerne Anne Weile Og Hanne Hauge Milling er med i kapløbet om at vinde prisen for bedste europæiske undervisningsmateriale. Vi har taget en snak med dem og hørt mere om bogen og dens egenskaber.
Hanne Hauge Milling (tv.) og Anne Weile (th.)

Hvad var jeres motivation/inspiration til at skrive bogen?
For 4-5 år siden lavede vi noget screeningsmateriale i DSA for forlaget Systime. Deraf udsprang en snak om, at der faktisk kunne spores et behov for materiale målrettet DSA. Dette blev så en realitet, da arbejdet med ”Alverdens dansk” gik i gang i efteråret 2015. ”Alverdens dansk” er en serie bestående af 5 bøger – både iBøger og trykte bøger – til avu-niveauerne basis D.
Det er den første bog i serien, ”Alverdens dansk basis”, der er shortlisted til BELMA-award 2017.

Hvad er det for en pris I kan vinde?
Det er en BELMA, som står for: Best European Learning Material Award. Prisen uddeles hvert år i Frankfurt ved en stor europæisk bogmesse “Frankfurt Book Fair” den 11. oktober. Der uddeles både guld, sølv og bronze i 4 forskellige kategorier. Vores bog konkurrerer i kategori 4: Post-secondary education.

Hvordan vil I beskrive bogen?
Bogen er en grundbog til dsa-basis, og den indeholder aktiverende lytte-, skrive- og læseøvelser, som understøtter kursisternes sproglige læring og træner deres grundlæggende kommunikative færdigheder.
Den sproglige sikkerhed styrkes gennem enkle og klare grammatiske introduktioner og øvelser. Bl.a. findes der 10 grammatik-videoer og 15 lydfiler i iBogen.
Desuden giver bogen en sociokulturel introduktion til normer, værdier og livsformer i Danmark.
Bogen beskæftiger sig med temaerne, naturen, familie, boformer, fester og samværsformer

Bogens opgaver lægger op til inddragelse af kursisternes egne erfaringer fra såvel Danmark som deres hjemland, og der er lagt vægt på at tilgodese alle aldersgrupper og begge køns interesser.

Hvordan I har brugt jeres erfaringer med DSA? 
Som dsa-undervisere er vi opmærksomme på fagets særlige dimension, og vi er fokuserede på den sproglige vinkel i undervisningen. Desuden har vi viden om, hvilke sproglige problemstillinger, der bør arbejdes med.

Hvor skal prisen stå, hvis I skulle gå hen og vinde den?
HVIS vi vinder en pris, tror jeg, den skal udstilles på Forlaget Systime. Vi vil så nøjes med fotografier af vidunderet, med mindre vi tager på besøg hos dem.

Mens vi spændt venter på BELMA-juryens afgørelse, arbejder Hanne og Anne på højtryk med færdiggørelsen af ”Alverdens dansk-serien”. Bog nummer 3 (F-niveau) er netop udkommet og manuskriptet til E-bogen bliver færdigt til september.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar