onsdag den 21. juni 2017

VUC’s julestjerne takker af.

I 18 år har VUC haft glæde af Marianne Kokkendoff Rasmusen. Hun har igennem årene haft mange forskellige funktioner i organisationen som blandt andet underviser, studievejleder og har siden 2011 fungeret som struktureret eksamensplanlægger. Denne eksamensperiode bliver dog Mariannes sidste, da hun den 30. juni går på efterløn.

-Jeg har nydt mit arbejde i fulde drag. Det er heller ikke på grund af arbejdet jeg stopper. Jeg har været glad for VUC og for mine kollegaer og arbejdet har været utroligt spændende med stor alsidighed. Kollegaerne, ens kursister og det sociale vil jeg komme til at savne. Men man kan jo altid komme på besøg, siger hun med et stort grin.

Fra begyndelsen 

Marianne er uddannet folkeskolelærer fra Skårup seminarium og startede sit arbejdsliv på Fri- og efterskolen i Ringe i 1979, hvor hun underviste i forskellige fag.
Senere tog hun en diplomuddannelse i musik med ønsket om at kunne undervise voksne. Kort efter fik hun et vikariat hos Odense seminarium. Skæbnen ville dog noget andet, da hun fik et opkald fra VUC i Fåborg i 1999, der ville have hende til samtale om matematik undervisning. Derfor startede hun med at undervise i matematik på VUC, men der gik ikke længe før musikken igen blev aktuel.

-Faktisk samme dag som jeg startede, kom lederen og spurgte, om jeg kunne tage et musik hold om aftenen, for hun kunne jo se, at jeg havde taget diplomuddannelsen.

Når musikken spiller 

Musikken har altid fyldt meget for Marianne som blandt andet også har haft et frivilligt kor på VUC i Svendborg, hvor hun i et år udelukkende underviste i musik. En af de oplevelser hun aldrig glemmer involvere naturligvis også musikken. Det var da hun havde en lidt speciel kursist på sit musikhold.

-Der var en ældre herre på 83, som havde taget et hf-fag år for år bare for sin egen udfordrings skyld. Mange af de andre på musikholdet var unge og havde nogle andre musikgenre som de lyttede til. Men han tog det hele til sig uanset om det var klassisk eller rock og til eksamen spillede han Beatles på violin. Det var en stor oplevelse at se hvordan han og de unge indgik i et fælles sammenhæng.

VUC’s julestjerne 

Marianne og hendes partner in crime Hanne Tougård Larsen har igennem mange år stået for sjov og ballade og har altid fundet en anledning til tant og fjas til stor glæde blandt kollegaerne. Især ved juletid har vi set makkerparret i diverse udklædninger.
Traditionen startede tilbage på Jernbanegade, hvor de to delte kontor og hvor højtiderne ikke gik ubemærket hen. Specielt ved juletid gav de to damer den gas med kravlenisser, lyskæder, guirlander
og engle.
Marianne og Hanne

Hanne siger således om deres samarbejde, venskab og skøre påfund:

Marianne og jeg startede samtidigt på VUC i Odense. Vi skulle overtage eksamens-PAM-funktionen i fællesskab, hvilket fra første dag var en fest og en sand fornøjelse. Marianne og jeg faldt i hak med det samme og selvom vi i bund og grund er meget forskellige, så har vi altid haft et fantastisk godt samarbejde. Vi har altid været et vi. Vi har lavet fejl og vi har fået rettet op på vores fejl. Jeg har altid stolet 100 % på Marianne i alle henseender, arbejdsmæssigt og privat.
Ud over at Marianne har været en fantastisk samarbejdspartner, veninde og fortrolig for mig, så er hun også et humoristisk overskudsmenneske, som altid er god for en gang hjemmebag og en masse fis og ballade på kontoret. Det har resulteret i mange gode grin og sjove tiltag især i juletiden. Vi har været nissepiger, juletræer, engle, julegaver og julestjerner og arrangeret mange konkurrencer med lidt anderledes præmier. Julen på kontoret bliver ikke den samme uden Marianne.

Kalenderen skal ikke fyldes op

Selvom Marianne nu får mere tid, vil hun ikke have en kalender der er fyldt. Så hun har derfor besluttet, at der kun er én ting hun absolut skal; hun vil gerne lære at spille sækkepibe.

-Det er ønske jeg har gået med de sidste 12 år og nu skal det være.

Derfor skal hun nu til at øve med et sækkepibeorkester i Svendborg, som hun glæder sig rigtig meget til.

Vi ønsker dig held og lykke fremover.
 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar