torsdag den 22. juni 2017

25 år på VUC

Ellen Dela Kristensen kan i år fejre at have været ansat hos VUC i 25 år. Derfor har vi taget en lille snak om stort og småt og om hvorfor hun mener, at VUC skulle opfindes, hvis det ikke allerede fandtes. 

Hvad underviser du i?
Jeg underviser i enkeltfagene latinsk og engelsk.

Hvordan fik du jobbet i sin tid?
Jeg fik et aftenhold i Søndersø og på det tidspunkt vidste jeg faktisk ikke, hvad VUC var eller stod for. Men det fandt jeg hurtigt ud af. I ca. 10 år var jeg løst ansat med primær tilknytning til Søndersø. Samtidig arbejdede jeg også på andre gymnasier, som blandt andre Katedralskolen og en gang imellem lidt på VUC i Middelfart og i Svendborg, så jeg har været rundt omkring.

Hvad kan du godt lide ved dit job?
At undervise, meget banalt. For mange år siden var jeg på arbejdsløshedskursus, hvor jeg har prøvede at arbejde som blandt andet informationsmedarbejder og eksportmedarbejder, men hver gang sagde jeg til mig selv, at det var undervisningen jeg gerne ville. Der er noget ved det at være sammen med eleverne om noget fagligt, som jeg godt kan lide. Jeg kan ikke helt præcist sætte en finger på det, men det er det jeg synes allerbedst om.

Hvad er det sjoveste du har oplevet på VUC?
Det må være da jeg havde min egen mor på et hold engang for 20 år siden. Hun var på mit aftenhold i engelsk. Da jeg havde hende til eksamen fik hun 12, hun kunne jo godt. Strengt taget er der nok noget uetisk i det, men der var ikke andre hold hun kunne komme på.

Hvad har gjort at du er blevet her i 25 år?
Fordi jeg godt kan lide at undervise på VUC. Eleverne er enkelte individer på en anden måde end en regulær gymnasieklasse. En gymnasieklasse bliver hurtigt kendt som ”b-klassen”, men på VUC er individet i fokus på en anden måde. Så det har været givende at være på VUC, hvor der også er mange forskellige typer kursister.

Hvorfor er VUC en god arbejdsplads?
Jeg kan godt lide det fleksible i det at undervise i enkeltfag. Samtidig er der er en stor spændvidde i fagene og i eleverne. Det kan være spændende og udfordrende at have en klasse, hvor der er stor forskel på kursisternes faglige niveau. Der er stor faglig variation og man har som underviser mulighed for at rykke folk på alle niveauer. Det er VUC et godt sted til og hvis man ikke havde VUC, så skulle man opfinde det.

Hvor mange år vil du undervise endnu?
Det ved jeg ikke. Ens arbejde præger jo en og jeg ved ikke hvordan det ville være at lægge det fra sig lige pludselig. Men det bliver nok ikke 25 år mere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar