torsdag den 17. december 2015

Ægte engagement og grovkornet humorDen 1. januar 2016 starter Gunna Funder som ny forstander på Odenseafdelingen. Vi kender Gunna fra Svendborg Langeland, hvor hun de sidste 6 år har været forstander. Vi har stillet Gunna 5 skarpe spørgsmål om fremtiden og VUC.
Hvordan bliver overgangen fra Svendborg Langeland til Odense?

- Nu har jeg jo efterhånden haft lidt tid til at vænne mig til tanken, og overgangen har allerede været i gang et stykke tid. Jeg er ved at få en fornemmelse af, hvordan det er at være i Odense, som selvfølgelig er en meget større og langt mere kompleks afdeling, end jeg er vant til.

Det har været meget mærkeligt for mig at skulle forlade Svendborg Langeland, hvor jeg har været i 6½ år, men nu glæder jeg mig rigtig meget til for alvor at komme i gang i Odense. Jeg mærker en dejlig opbakning fra alle sider, og det giver super god energi og lyst til at tage fat.

Hvad har du beskæftiget dig med i din tid på VUC?

- Som forstander i Svendborg Langeland har jeg – ud over alt det med økonomi, organisation og personaleledelse - først og fremmest været engageret i at udvikle afdelingens pædagogiske profil og samarbejdskultur. Men jeg har også blandet mig i det mere kursistnære og undervist i nogle små, afgrænsede forløb, hvor fx KS-lærerne har bedt mig om at bidrage med noget af det, jeg arbejdede med i mit ”tidligere liv” om fx Mellemøsten, kultur, islam og menneskerettigheder.

Og så har jeg haft mange samtaler med kursister – både de lidt hardcore disciplinære og de mere
understøttende, hvor man jo hører de mest oprørende og hjerteskærende historier.

 På et mere overordnet niveau har jeg været meget engageret i vores lederforening, hvor jeg som formand for udvalg for avu, FVU og OBU har været aktiv i at forsøge at påvirke ministeriet i en fornuftig retning. Så jeg synes, jeg har et rimelig godt indblik i de fleste aspekter af VUC – fra top til bund.

Hvorfor VUC? 

- Fordi vi løfter en super vigtig opgave. Jeg synes, at uddannelse er noget af det vigtigste i verden, og med de målgrupper, vi tager imod, er vi forpligtede til at levere noget helt særligt. Det synes jeg er fantastisk at være med til. Og jeg synes vi skal blive meget bedre til at gøre omverdenen opmærksom på, hvor godt vi gør det.

Hvad kan medarbejderne forvente af dig?

- En tydelig og pædagogisk ambitiøs linje, ægte engagement og grovkornet humor uden nogen form for situationsfornemmelse.

Hvad laver du, når du skal slappe af?

- Jeg har tre børn, og hvornår slapper man så af? Den største frihed oplever jeg, når jeg tager på Roskilde Festival, som har været et fast indslag i min tilværelse siden 1988. Jeg er ret pjattet med rockmusik og fadøl sammen med gamle venner.

I den mere afdæmpede kategori kan jeg egentlig godt lide at være lidt kreativ, men det bliver aldrig til så meget, for jeg kan altså bruge ufattelig meget tid på bare at drikke kaffe og læse avis. For tiden har jeg også hang til at podcaste Den Korte Radioavis med Kirsten Birgit på Radio 24/7 – jeg er en stor fan af Kisser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar