torsdag den 26. februar 2015

Innovation handler om at styrke fagligheden


Mandag den 2. marts starter Mikkel Winther som ny afdelingsleder på hf.
Mikkel kommer fra en stillig som projektleder hos Young Enterprice, hvor han har beskæftiget sig med organisationsudvikling og innovation i undervisning, herunder udvikling af efteruddannelse for undervisere.
Mikkel har over 10 års erfaring med læring, undervisning og projektledelse på ungdomsuddannelser og har en baggrund som cand.mag i historie og samfundsfag.

Vi har stillet ham 5 skarpe spørgsmål:

Du har en baggrund som lærer – hvad er din indgangsvinkel til at arbejde med innovation i undervisning?

Innovation i undervisning handler for mig om at styrke fagligheden via nogle tilgange, hvor kursisternes viden bliver bragt i spil i et samspil med omverdenen. Det handler blandt andet om at træne kursisternes evne til at handle på gode ideer, til at turde tro på egne evner, lære af egne og andres fejl, og til at omsætte deres faglige viden til aktiviteter, der giver værdi for dem og andre i hverdagen.


Hvorfor vil du gerne arbejde på VUC? 

For mig giver VUC muligheden for at arbejde med kursister, der har evner og lyst til at arbejde anderledes med det faglige stof. Jeg glæder mig til at blive del af et område af undervisningsverdenen, hvor det handler om mere end bare at gennemgå et pensum, men hvor der også bliver taget højde for den grad af forskellighed, kursisterne kommer med.
Det uensartede og ikke altid lettilgængelige er en spændende udfordring, og jeg ser frem til at tage fat på, hvordan vi hjælper kursisterne til det bedst mulige næste træk i deres uendeligt mange muligheder af valg, efter de er færdige på VUC.

Hvad kan lærerne forvente af dig?

Et imødekommende og humørfyldt menneske, der ønsker de gode løsninger.  Jeg forfølger de bedste muligheder og løsninger og er optaget af at få hverdagen til at fungere i samspil med de mennesker, jeg arbejder sammen med.

Omvendt forventer jeg engagement af mine kolleger, når der diskuteres, hvordan vi bedst løser vores kerneopgave. Jeg vil gerne udfordre det eksisterende billede af det at være underviser. Det kræver åbenhed, dialog og respekt for forskellighed. Det håber jeg vi kan mødes om i hverdagen. Og så er jeg nysgerrig på alt det, jeg ikke ved noget om

Hvad ser du som god ledelse?

For mig handler god ledelse om at skabe gode udfoldelsesmuligheder for den enkelte indenfor nogle klare rammer, hvor alle er klar over hvilken retning og mål, der er arbejdes efter.
Jeg sætter pris på en dialogbaseret ledelse, hvor det ikke er enigheden, der er afgørende, men at resultatet og beslutninger giver mening for de involverede.

Hvad laver du, når du skal slappe af?

Når jeg skal slappe af tilbringer jeg tid med min familie og venner. Jeg kører mountainbike og spiller fodbold (indtil jeg blev skadet) og så går jeg til en del rockkoncerter. Jeg kan virkelig godt lide at bygge ting.


Vi glæder os til at byde Mikkel velkommen mandag den 2. marts.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar