mandag den 8. september 2014

Anvendelsesorienteret undervisnings-differentiering og andre fine ord


Skrevet af Anne Kirketerp, afdelingsleder på hf

Onsdag den 27. august fik vi startet rækken af frivillige faglige eftermiddage på hf med en inspirerende gennemgang af gode idéer til differentiering. Sidste års pædagogikumkandidater startede en ny tradition med at præsentere deres opgaver for resten af lærerne – den fortsætter vi, for det var rigtig godt.

Vi hørte om projektforløb med avisproduktion og øvelser til klasserumskultur. Vi fik et kort indblik i hvordan læringsstile og smedearbejde (både grov- og guld) kan kombineres, hvordan måling af balloner kan indgå og hvordan en kønsopdelt oplevelsestur i tidernes samling kunne dokumenteres i facebook.
Vi blev præsenteret for innovationsplanken uden at komme på dybt vand og hørte om, hvordan produktfokuseret anvendelsesorientering gav succes i W-klassen.

Kandidaterne har lavet en Meebook –bog med gode idéer, forløb man kan bruge og hele den teoretiske ramme for deres opgaver og idéer. De deler gerne og jeg er sikker på at rigtig mange kan finde gode idéer i deres materiale. Bogen ligger i ”share it” i meebook, følgende sti: Share it > HF & VUC FYN > Tværgående indhold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar