onsdag den 12. december 2012

Verden er stor – nyd den og gå uden om brok

Sådan er Hanne Blomstrøms indstilling til livet – også når Google Apps driller i fjernundervisningen.


Nye it-systemer avler nye problemer – sådan er det. Og sådan har det også været tilfældet ved introduktionen af Google Apps i fjernundervisningen.
- Jeg ser det nærmest som en naturlov, siger Hanne Blomstrøm – underviser i psykologi på fjernundervisningen.
Hun mener til gengæld ikke, fejlene er lavet bevidst for at genere undervisere og kursister.
- Og jeg bliver ikke et lykkeligere menneske af at lade mig frustrere. Så det har jeg valgt fra. Jeg vælger i stedet at se det hele som en udviklingsproces, hvor vi får indflydelse på det ”endelige” system.

Afhængig af kunden
I mellemtiden holder hun styr kundernes afleveringer ved hjælp af papir og blyant.
Det virkede før, og det virker stadigvæk. Så kunderne kan føle sig helt trygge.
- Ja, og jeg bruger bevidst udtrykket ”kunde”. For det er lige nøjagtigt hvad vores kursister er, understreger Hanne Blomstrøm, der arbejder som erhvervspsykolog ved siden af jobbet på HF & VUC FYN.
- Vi står med nogle mennesker, som ønsker at lære. Og de skal selvfølgelig have den undervisning, de efterspørger – og de skal føle sig godt tilpas. På den måde bliver de hos os og anbefaler os til andre, siger Hanne Blomstrøm.

SU-ryttere er tidsspilde
Omvendt er Hanne fuldstændig kold over for de mennesker, som udelukkende har tilmeldt sig kurser for at kunne modtage SU.
- De opfylder ikke deres del af kontrakten og fortjener ikke, at vi bruger vores tid på dem.
Sådan vil jeg have mit arbejdsliv
Når Hanne Blomstrøm kan virke så stålsat i forhold til sin funktion som fjernunderviser, handler det meget om en grundindstilling om, at livet er for kort til negative vibrationer.
- Derfor bruger jeg min tid sammen med mennesker, jeg virkelig holder af – og som giver mig energi. Og jeg indretter i det hele taget mit liv, som jeg vil have det.
Hanne bruger ikke al sin tid som fjernunderviser men arbejder sideløbende som erhvervspsykolog.
- Og jeg har gjort endegyldigt op med mig selv, at det er den måde, jeg vil have mit arbejdsliv.

Halvårlig revision
En gang hvert halve eller hele år, tager jeg så mit liv og min forretning op til et grundigt eftersyn.
Laver jeg det, jeg har lyst til at bruge mit liv på?
Bliver der ved med at være arbejde inden for det felt?
Hvor bevæger verden sig hen?
Og hvor efterlader den udvikling en niche, jeg vil befinde mig godt i?

Et privilegium uden sikkerhedsnet
Jeg er så privilegeret, at jeg kan insistere på at arbejde på et felt, der giver mig energi – og det gør arbejdet her på HF & VUC FYN faktisk – i kombination med alle de andre ting, jeg laver.
For Hanne handler det om at helhedstænke sit liv. At arbejde meget  - og tjene mange penge, hvis det er det, hun har lyst til. Eller at holde fri – og tjene mindre, hvis det er det, hun føler behov for.
Og ja, det er en meget privilegeret måde at leve på. Omvendt betyder det også, at jeg ikke har det samme sikkerhedsnet som en fastansat. Men sådan er det.

Verden er stor
Så kan jeg til gengæld tillade mig at strege en hel fredag i kalenderen, bestille to flybilletter og rejse ud i verden sammen med min kæreste.
Hannes kæreste bor i Vejle – og arbejder rigtig meget ligesom Hanne.
Og hvis vi skal slappe helt af, skal vi helst være væk hjemmefra. Så en gang om måneden rejser vi ud i verden – typisk til en storby i Europa, hvor vi lejer cykler, løber, oplever byen og nyder hinandens selskab.
Verden er stor. Så tag den i besiddelse, led efter de muligheder, du har – brug dem og gå uden om frustrationer og brok. Det ER livet altså for kort til, opfordrer Hanne Blomstrøm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar