tirsdag den 13. november 2012

MF’ere ser på Uniform 112Folketingets Udvalg for Udlændinge og Integration har netop besøgt Uniform 112 – en grunduddannelse, som særligt retter sig mod at få flere med anden etnisk baggrund ind i uniformsfag som redder, soldag, fængselsbetjent eller politibetjent.
Christiansborg-delegationen talte navne som Trine Bramsen, Peter Skaarup og Pia Kjærsgaard.
Og 11 kursister fra U112 stod klar til at besvare spørgsmål fra det politiske udvalg.
- Har I forslag til, hvordan vi kan løse nogle af de kriminalitetsproblemer, der findes i Vollsmose, spurgte Peter Skaarup.


Folketingets Udvalg for Udlændinge og Integration var meget interesseret i at høre kursisterne på Uniform 112, hvordan de ser kriminalitetsproblemer i Vollsmose løst - Uniform 112 kan tilsyneladende være en af løsningerne.


Brug for forbilleder

- Jeg er selv vokset op i Vollsmose og synes det handler meget om at give unge fra bydelen mål for fremtiden og troen på, at de kan nå dem. Hvis en uddannelse som U112 formår at få fat i unge, som gerne vil gøre en forskel og agere forbilleder for andre, tror jeg, vi kan nå et stykke ad vejen. Lød det fra panelet

Kan ikke sidde stille

- Når folk spørger mig, hvorfor jeg vil være politibetjent, forklarer jeg, at det er for at gøre en forskel. Og det er netop baggrunden for, at jeg går på U112. Samtidig ville jeg ikke kunne tage en almindelig 2-årig hf. Det har jeg alt for meget krudt i røven til, lød det fra en medkursist. Og det problem er løst på U112, hvor vi har meget idræt, og hvor jeg samtidig tager hf-fag på HF & VUC FYNs fjernstudie, fortalte en anden kursist.

Gennem Uniform 112 bliver kursisterne introduceret til uniformsfagene men får samtidig mulighed for at gå videre ind i en håndværksmæssig uddannelse - eller på en fuld hf.


Flere etniske i uniform

Udsagnene er kendetegnende for, hvad der er formålet med Uniform 112 – at skabe en anden praksis-rettet tilgang til uddannelse, så unge med særlige behov – og en ren straffeattest - får bedre mulighed for at gennemføre en uddannelse – og samtidig tiltrække flere unge med anden etnisk baggrund end dansk til uniformsfagene.
Syddansk Erhvervsskole, HF & VUC FYN samt Beredskabsstyrelsen, Forsvaret, Kriminalforsorgen og Politiet står bag uddannelsen, som starter nye hold igen i januar 2013.

TV2Fyn har tidligere bragt et indslag om Uniform 112. Du kan se linket via dette link: http://www.tv2fyn.dk/article/349609?autoplay=1&video_id=50366

Ingen kommentarer:

Send en kommentar