torsdag den 21. juni 2012

Sussie sejrer over nederlaget

For nogle kan begrebet ”globalisering” virke lettere luftigt.
Det gælder ikke for Sussie Svarer.
Hun har produceret kaffeautomater i 25 år på Wittenborg i Odense og mærket globaliseringens konsekvenser på egen krop, da produktionen blev flyttet til Valbrembo syd for de italienske alper.
- Det er da vist et meget konkret eksempel på, hvad globalisering også kan betyde, siger Sussie, som de sidste to år har været kursisternes repræsentant i HF & VUC FYNs bestyrelse.Som kursisternes repræsentant i bestyrelsen for HF & VUC FYN, blev jeg faktisk taget meget alvorligt.
Det arbejde var både en rigtig god og lærerig oplevelse, hun kan
 bruge videre i livet - sandsynligvis som socialrådgiver.

Skulle alligevel videre
På trods af fyresedlen, fældede Sussie dog ikke tårer i den forbindelse.
-          Min krop var ved at være for slidt til det hårde arbejde i produktionen. Og nu kunne jeg ikke udskyde en beslutning længere. Jeg SKULLE videre med noget andet.

Gå dog hele vejen
-          Da jeg var til introduktion på Holsedore, tænkte jeg: ”Hvad har du dog gjort?”. Men jeg kom på hold med en række fyrede medarbejdere fra Lindø – på min egen alder.
Hurtigt var Sussie og hendes medkursister i gang med diverse projekter, og Sussie nød det.
-          Oprindeligt havde jeg meldt mig til 9. klasses fag. Men min vejleder, Thormod, fik mig hurtigt overbevist om, at jeg skulle tage en fuld 10. klasse, fortæller Sussie.
Og med de lærere hun fik, var der ingen tvivl om, at hun også skulle videre og have en hf-eksamen.

Ligeværdig
-          Lærerne var fantastisk kompetente, tålmodige og behandlede os meget ligeværdigt – hvad der i øvrigt har været det samme på avu og hf.
Sussie har klaret sig mere end almindelig godt og fortsætter – efter planen – på socialrådgiveruddannelsen i Odense.
-          Men jeg vil savne HF & VUC FYN – både på grund af fagene, de dejlige mennesker, jeg har mødt, og på grund af mit arbejde i HF & VUC FYNs bestyrelse, siger Sussie Svarer.

Taget med på råd
Også fra bestyrelsesarbejdet er det anerkendelsen og den ligeværdige behandling, Sussie vil huske.
-          Jeg vil også huske, hvordan jeg reelt blev taget med på råd i forhold til køb af elektroniske tavler, fastholdelse af kursister i uddannelse, tankerne om ”lektiefri undervisning” og hvordan hun kunne  forestille sig en ny skolebygning som det kommende HF & VUC FYN på Kottesgade, hvis hun selv kunne bestemme.

Grænseoverskridende
-          I begyndelsen var det ganske grænseoverskridende at sidde blandt så højtuddannede og kompetente mennesker.
Men Sussie Svarer fortæller, at hendes bestyrelseskollegaer har været meget ligefremme, åbne og taget godt imod hende.
- Det er noget, der virkelig har fået mig til at vokse, og som jeg vil huske altid fra min tid på HF & VUC FYN.

Fra hade- til favoritfag
-          Ja, og så vil jeg se tilbage på, hvordan matematik har udviklet sig fra at være mit hadefag nummer et – til i dag at være mit yndlingsfag. Tænk sig, at det kunne komme så vidt.
-          Så jo, det er virkelig med en sejers følelse, jeg nu forlader HF & VUC FYN og går videre mod en kompetencegivende eksamen - og forhåbentlig et helt nyt og spændende arbejdsliv, siger Sussie Svarer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar