torsdag den 24. maj 2012

Anne Carter – udlært ude i verden

Som nyklækket sproglig student fra Vesterbro Studenterkursus havde HF & VUC FYNs nye studiekoordinator, Anne Carter, ikke lyst til at gå i skole mere – sådan lige.
Hun ville ud i verden og lære sprog.
Anne skaffede sig et job som au pair hos en amerikansk familie i Bruxelles.
-          Så kunne hun jeg lære engelsk derhjemme – og fransk ude i byen, forklarer Anne Carter om sit valg.

Engelsk som amerikaner
Ude i byen mødte hun imidlertid en ung, charmerende amerikaner ved navn Greg Carter, som hun i dag bor sammen med i parrets lille hus fra 1920 i Gummerup. Og Anne Carter påstår, at hun ikke længere taler fransk.
Amerikansk taler hun derimod, så du skal lytte vældig godt efter for at spore Anne Carters rester af en dansk accent.

Texanian
Mødet med Greg skulle blive starten på en lang, international dannelsesrejse krydret med to børn, et enkelt – fantastisk – barnebarn, maleri, formel uddannelse, pædagogisk it og indiansk keramik.
De to blev hurtigt gift, og de næste mange år skulle parret ende med at bo lidt i Forth Worth, Texas – lidt i Danmark – og lidt i Forth Worth – naboby til Dallas og hjemsted for The Stockyards, hvor horden af Texas-cowboys i sin tid drev kvæg ind for at blive solgt og sat på jernbanevogne med kurs mod slagterierne i USA’s store byer.

Kreativ åre
Og ud over at passe parrets to børn, Emilia på nu 28 og Benjamin på 24, arbejdede Anne i mange forskellige slags jobs – blandt andet som kontorpersonale i forsikringsbranchen.
-          Men generelt havde jeg meget tid hjemme, passede børnene, malede og lavede keramik – noget jeg sætter stor pris på i dag, fortæller Anne.

Desperate housewife
På et tidspunkt begyndte der at gå ”desperate housewife” i Annes liv, og hun begyndte at kigge sig om efter nye muligheder.
Greg var højskolelærer i Nordjylland på det tidspunkt, og Anne fandt ud af, at hun kunne uddanne sig til håndarbejdslærer i Aalborg – noget der kun tog 2½ år
-          Det var lige mig.
-          Jeg elskede at lave keramik og var – helt ærligt – blevet temmelig uddannelsesfremmed på det tidspunkt, erkender Anne Carter.

Hos indianere i New Mexico
Som led i uddannelsen nåede Anne blandt andet et halvt år til New Mexico og Arizona for at studere indiansk keramik.
For som med sproget har Anne en ide om, at man kan lære ganske meget – også uden for skolens tykke mure.
-          For hver nye pueblo, jeg kom til, havde de deres helt særlige keramik. Det var en fantastisk tid – og så ude i den amerikanske vest med sin høje himmel og fantastiske landskaber.

Videre ind i it-verdenen
Selv om det var den keramiske interesse, der fik Anne til at søge ind på håndarbejdsseminariet, skiftede hendes interesse undervejs mod selve pædagogikken.
Hvis hun ikke fik afprøvet sine pædagogiske evner på håndarbejdsseminariet, gjorde hun det som nyuddannet lærer på VUC i Glamsbjerg, hvor hun skulle undervise jugoslaviske flygtninge i engelsk.
-          Nogle af kursisterne var analfabeter og havde ikke det fjerneste kendskab til engelsk på forhånd, så det var lidt af en udfordring, beretter Anne Carter.

EMU-redaktør
Anne gled hurtigt ind i internationale projekter – blandt andet sammen med Vestfyns Handelsskole, hvor hun senere fik arbejde som underviser og international koordinator.
Hun fik ansvar for praktikforløb på handelsskolen, blev EMU-redaktør på området, fortsatte det internationale arbejde, stiftede bekendtskab med fjernundervisning – og tog en master i IKT og Læring på Aalborg Universitet – noget der givetvis også har været med til at give hende jobbet som studiekoordinator i Fjernundervisningen.

Mere internationalt samarbejde
-          Det føles på en sjov måde som at være kommet hjem igen, siger Anne Carter, som må siges at have fulgt sin intuition og motivation hele vejen gennem uddannelsesverdenen – formel som uformel.
Selv om hun føler sig godt hjemme allerede vil hun dog stadig inspirere til at skabe mere praktik og internationalt samarbejde på HF & VUC FYN.
-          Mødet med verden uden for klasseværelset, med fremmede lande og kulturer giver en læring, vi ikke kan give kursisterne på skolebænken, siger hun – med god autoritet.ANNE CARTERS JOB
Som studiekoordinator i fjernundervisningen har Anne Carter blandt andet ansvaret for samarbejdet med VUC Syd, koordinering af samarbejde mellem lærere, vejledere og administration i Fjernundervisningen med fokus på at sikre en høj gennemførelse og prøvedeltagelse. Introduktion af nye lærere til Fjernundervisningen samt tilrettelæggelse af lærer- og fagfilm samt kurser for undervisere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar