fredag den 16. marts 2012

Højdeskræk? - ikke så længe jeg snakker!

-          Det kunne godt nok være sjovt, siger en middel aldrende dame og kigger op på hf-klassen fra HF & VUC FYN, som vandrer rundt i Monkey Park – 6-8 meter over jordoverfladen.
Men hendes mave vender sig bare ved tanken.
-          Så snak lige med ham deroppe om, hvordan det er, siger jeg og peger op på Julius Møller.
Julius lider af en voldsom højdeskræk – og ville ikke befinde sig så højt over jorden under normale omstændigheder.
Men det kunne lige passe, at klassen skulle klatre rundt og more sig i trætoppene uden ham.
Så han satte sig for at tage livtag med sin højdeskræk.
-          Højdeskrækken er ikke væk. Men så længe, jeg bevæger mig – eller snakker, kan jeg koncentrere mig væk fra skrækken, som han forklarer iklædt en sikkerhedsline om livet og en sund kulør i kinderne.Brug for al muskelstyrke
Turen til trætoppene i Monkey Park bag Ikea er kulminationen på et 7 uger langt forløb i idræt, hvor kursisterne systematisk har arbejdet med at forbedre både kondition og muskelstyrke.
-          Og jeg kan godt fortælle dig, at der er brug for al muskelstyrke, fortæller Anna-Sofie Sørensen. Og kaster sig ud i en tovbane, som bringer hende videre til næste træ kurende ned ad en ganske tynd stålviren.

Vi har fået ansvar
Gennem forløbet har kursisterne planlagt idrætsforløb for hinanden og efterfølgende givet hinanden feedback.
-          Det har været sjovt, fordi vi har fået en masse ansvar selv i stedet for bare at gøre, hvad læreren siger, fortæller Julius Møller og hans klatre-gruppe.

Godt sammentømret
Kursisternes styrke og konditionsforløbet er en del af Louise Müllers praktiske pædagogikum.
Grupperne har planlagt opvarmningsprogrammerne, som de har skullet prøve af på hinanden gennem forløbet. Da Louises tilsynsførende var på besøg i klassen for at følge undervisningen, blev hun overrasket over, hvor sammentømret klassen var.
-          Hun havde ikke set lignende sammenhold på sine egne c-niveau hol. Men de har også været særligt engagerede og gode til at tage hånd om hinanden, fortæller en oprigtig glad Louise Müller.


Her kan du se Julius Møllers og hans klassekammerat, Anders Gehring Hansens, video-log-bøger fra undervisningen.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar