tirsdag den 17. januar 2012

En rejse til fremtiden...

Af Henrik Flygare

Det begyndte rigtigt godt. Flyet fra Kastrup lettede til tiden, og forventningsfuld satte jeg mig i mit sæde og læste mail. Ja, du læste rigtigt Norwegian Air har indført trådløst net i visse fly. Lidt syret at tjekke mail, mens flyet flyver ind over Sydfyn med kursen mod London. Transporten fra Gatwick til Victoria forløb smertefrit - fik fyldt Oystercardet op og så af sted til hotellet. Ind med bagagen og ud af døren til en middag - sponseret af Apple Danmark. Der var ca. 75 danskere, der enten havde eller skulle deltage i Apple Summit 2012. Der var to sessioner - en for folkeskolen og en for de gymnasiale uddannelser. På vejen til restauranten et flimrende indtryk af Londons pulveriserende liv og mangfoldighed. Her udtrykt ved et billede på vej ad Oxford Street passende Selfridges. Nå, men god mad og rigeligt med vin - de tjener åbenbart godt i øjeblikket.

Næste morgen - svare på mails og så ud ad døren til turens første større begivenhed. Apples årlige konference for digital uddannelse - denne gang med specielt fokus på læring og Ipads.

Ipad'ens læringspotentiale bliver kort gennemgået, hvor efter Ewan McIntosh holdt et keynote-fordrag, hvor han viste og fremhævede brugen af iPad's i undervisningen. Der var mange tankevækkende pointer i hans foredrag.

Se mere om Ewan McIntosh på http://edu.blogs.com/ .

Derefter var der en præsentation af naturvidenskabelige apps til Ipaden af Ciaran McCormack & Paul Dolk. Ciaran McCormack havde jeg hørt tidligere på Uddannelsesforum 2011 i BellaCentret, men denne gang var han mere moderator end oplægsholder. Se mere om Ciaran McCormack på http://uddannelsesforum2011.emu.dk/nyheder/artikler/110919cm.htm

Dernæst var Abdul Chohans tur til at fortælle om, hvordan hans skole havde udrullet Ipod Touch og nu var i gang med Ipads. læs mere her på http://www.apple.com/uk/education/resources/profiles/essa/index2.html  og oplev Abdul på video her - http://www.youtube.com/watch?v=EARTcJkNrDA

Efter en kort pause var det Hans Renman, der skulle fortælle om de udfordringer, som vi som uddannelsesinstitutioner står over for, hvis vi ikke klæder kursisterne på til at agere i en digital verden, og hvad det betyder, når både Kina, Indien og Brasilien indhenter og overhaler den vestlige verden indenom både økonomisk og uddannelsesmæssigt. Renmans pointe er, at vi skal se at komme i gang med at udvikle læringsmiljøer, hvor it og pædagogik går hånd i hånd, og at en af måderne at nå videre på er, at skolerne anvender 1:1 princippet, dvs. at hver kursist har sit eget digitale redskab.

Renman er tidligere rektor for Young Buisiness Crative-skolen i Stockholm, hvor denne praksis er indført se http://www.ybc-nacka.se/ . Renman er nu leder af en tænke- og udviklingsorganisation, der hedder Tænk om - http://www.tankom.nu/

Der var efterfølgende to sessioner, hvor to uddannelsesinstitutioner viste, hvorledes de arbejde med brugen af it/Ipads i undervisningen, og hvor det tydeligt blev vist igen, hvilke læringspotentiale, der er bl.a. i en Ipad.

Hele eventen afsluttes med endnu et keynote-foredrag denne gang med Stephen Heppell. Heppell har arbejdet med læring i en menneskealder og fortalte om sine erfaringer med fx sammenhængen med arkitektur, it og læring se mere på http://www.heppell.net/ .

Ved 18.00 var arrangementet slut, og jeg gled ud i Londons gader for at finde et sted at spise og drikke en enkelt pint.


Bett står for  British Education and Training Technology og er et vindue til den digitale verden.

Hvis I har været på Uddannelsesforum, så er Bett bare gange 15. Meget stort, meget larmende og meget uoverskueligt. Men jeg fik gået nogle kilometer set og kigget på mange spændende smartboards, redskaber til højtlæsning og you name it. Ved 15-tiden var det tidspunktet at finde udgangen og toget til Gatwick.

Det var næsten midnat, da jeg lagde hovedet på puden i Odense.

Og hvad så….?

Set i lyset af de udfordringer, som vi står overfor med bygninger, it og nye læringsmiljøer, synes jeg, at Ipaden kunne være et interessant digitalt pædagogisk redskab at forsyne samtlige lærere med. Med den og et Apple TV koblet til projektorerne åbnes der mange nye døre for læring og nye muligheder for kursisterne og underviserne.

Om det kan blive en del af vores virkelighed ja, det vil fremtiden vise

Ingen kommentarer:

Send en kommentar