mandag den 12. december 2011

Klar til at redde liv på VUC

Sundhedspakken på VUC tæller i statistikken over de 100.000, som har sagt ja tak til et DVD-lynkursus i livreddende førstehjælp som led i Hjerteforeningens kampagne ”Gør noget for hjertet”.
På Rugårdsvej følger kursister og lærere med stor opmærksomhed instruktionsvideoen og udfører de obligatoriske øvelser på en lille dukke imens
Det være sig kunstigt åndedræt, hjertemassage, og håndtering af en hjertestøder.

Det er ikke så svært
-          Hjertemassage er ikke svært, lyder det fra instruktøren på den interaktive tavle. Sæt jer ned på knæ på gulvet med siden til dukken. Stræk armene, læg håndroden midt på brystkassen.

Men der skal trykkes til
-          Læg den anden hånd oven på og tryk nu sammen med mig i takt til musikken. 1, 2, 3, 4, 5, 6, … 30.
-          I skal trykke så hårdt, at brystkassen bevæger sig 5-6 cm ned, og det er hårdere end du tror, kommenterer instruktøren.

Budskabet skal spredes
Sundhedspakken på Rugårdsvej har bestilt 30 sæt, som nu er kursisternes ejendom. Ideen er, at de så vil tage hjem og inspirere venner og familie til også at sætte et DVD-kursus op på deres arbejdsplads eller uddannelsesinstitution.

Kurset er både lærerigt og brugbart. Og for mig er det en god lejlighed til at få genopfrisket mit førstehjælpskursus, siger Majken Poulsen (TV). For Tanja Damgaard (th) handler det mest om genopfriskning af hendes viden fra sin tid i militæret. Men hjertestarteren har jeg aldrig prøvet før. Det er vigtigt at få med, vurderer hun.


Her kan du læse om kampagnen ”Gør noget for hjertet”. Kampagnen kører i fem år fra den 7. november 2011.:
bestilhttp://www.goernogetforhjertet.dk/bestil

Her kan du læse om en af hverdagens helte, for hvem det lykkedes at redde liv med førstehjælp:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar