fredag den 18. november 2011

Hund? Det smager lidt som ged


Som udsendt med Care i både Tanzania og Vietnam har Søren Engberg Jensen smagt lidt af hvert – rigtig meget god mad, men så var der også lige græshopperne og den vietnamesiske hund.

-          Hvordan det smager?

-          Hund smager lidt af ged. Og hunde-blodpølsen var ganske forfærdelig, fortalte Søren Engberg Jensen til sine tilhørere på VUC i Asylgade.

På International Dag kom den store verden ind på VUC med mange spændende beretninger - blandt andet om et vietnameisk køkken, som både  byder på græshopper og hund.

Mangrove mod oversvømmelser

Den vietnamesiske hund er blot lidt af et kuriosum, for Sørens arbejde i det asiatiske land handlede om at forbedre befolkningens leveforhold – blandt andet gennem projekter, som skal gøre bønderne mere modstandsdygtige over for oversvømmelser.

-          Og det handler om noget så banalt som at plante mangrove langs kysten for at beskytte mod oversvømmelse med saltvand, fortalte Søren Engberg Jensen.
Mangroven er de senere år blevet udryddet over lange kyststrækninger for at gøre plads til rejefarme og feriesteder. Det har ført til oversvømmelse af lavtliggende kystområder – noget som gør jorden ubrugelig flere år efter.Min bror har været i Tanzania. Så jeg ville gerne høre Søren Engberg Jensen fortæller om både Tanzania og Vietnam – og det har været spændende, fortæller Michael Poulsen, som til daglig går på ordblindehold i henholdsvis dansk og engelsk.
På Afrikas Horn

Mens kursisterne i Asylgade hørte om arbejdet i hjælpeorganisationen, Care, var Kristin Skov-Spilling fra Dansk Røde Kors på Rugårdsvej for at fortælle om organisationens nødhjælpsarbejde på Afrikas Horn – et arbejde der fik massiv medieomtale i forbindelse med sensommerens indsamling gennem DR og TV2.

Kirstin Skov-Spilling fra Dansk Røde Kors formåede at bringe historien om, hvordan efterårets indsamlede penge til Afrikas Horn rent faktisk gør nøttte i de tørkeramte flygtningelejre.
Indsamlingen gav samlet 111 mio. kr. og gjorde det muligt for blandt andet Røde Kors at komme ind i områdets flygtningelejre med både vand, mad og sundhedsydelser.Klart defineret opgave


Vores kemilærer spurgte, om vi ville ud at høre Kristin Skov-Spillings oplæg om Røde Kors’ arbejde på Afrikas Horn. Det var for spændende at sige nej til, og Kristin Skov-Spillings fortælling har givet en god fornemmelse af, at de penge der blev indsamlet rent faktisk har gjort gavn. Sådan fortæller Christine Poulsen og Ida Marie Christensen fra 3. årgang på Flow.
Et andet sted, Dansk Røde Kors arbejder i øjeblikket, er i Syrien, hvor organisationen arbejder tæt sammen med sin søsterorganisation, Røde Halvmåne om blandt andet at hjælpe ofrene for de uroligheder, der er i landet.

-          Og ligegyldigt, om vi er på Afrikas Horn, i Syrien – eller et hvilket som helst andet sted i verden, gør vi os helt klart hvad vores opgave er – og det er typisk at komme ind med nødhjælp som mad og drikke og i forbindelse med kamphandlinger – at hjælpe sårede, fortalte Kristin Skov Spilling under sit besøg på Rugårdsvej.

Arrangementerne på International Dag er arrangeret af Husrådene


International Dag har budt på mange interessante muligheder for at se ud over de nationale grænser, hvad enten det kun har været over grænsen til Tyskland eller hele vejen omkring Afrikas Horn, Tanzania til Vietnams mangrove.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar